duminică, 2 mai 2010

totul despre bani

Fie ca suntem materialisti sau nu, banii sunt unul dintre lucrurile la care, inevitabil ne gandim zilnic. Iata cateva statistici interesante despre bani.

1. Cele mai multe dintre fanteziile oamenilor sunt despre bani (chiar mai multe decat cele despre sex).

2. Daca ar fi sa isi permia orice lux, banii sa nu conteze, cei mai multi dintre oameni ar prefera sa-si cheltuiasca banii angajand o menajera sau majordom.

3. 90% dintre americanii care au animale de casa le cumpara acestora cadouri de Craciun.

4. Banii sunt cauza principala a certurilor in casatorii.

5. 65% dintre americani ar fi gata sa traiasca singuri pe o insula pustie, timp de un an, pentru 1.000.000 de dolari.

6. Pentru 10.000.000 majoritatea oamenilor ar face chiar orice. Asta include si parasirea familiei sau prietenilor. De asemenea, pentru acesta suma, foarte multi oameni si-ar schimba rasa si chiar sexul. Si o persoana din 14 ar fi in stare chiar sa ucida pentru acesti bani.
Statisticile raman neschimbate pentru 3 milioane de dolari. Oamenii nu mai sunt dispusi sa faca orice cand suma scade la 2 milioane.

7. 92% dintre oameni ar prefera sa fie bogati decat sa-si gaseasca dragostea vietii lor.

8. Banii (adica lipsa lor) sunt principalul factor de stres. Oamenii se gandesc mult mai mult la bani decat la familie, sanatate, fericire.

9. Daca ti-ai scoate bani de la un bancomat Hitachi ATM in Japonia, ar fi spalati. Asta pentru ca banii sunt presati intre role la o temperatura foarte inalta pentru a omori bacteriile.

10. Jumatate dintre oamenii care isi vand casele impreuna cu mobila, vor lua cu ei toate becurile din lampi inainte sa plece.

11. Majoritatea oamenilor nu se vor apleca sa ia de pe jos monede.

12. Le pasa oamenilor cum arata banii lor? Chiar le pasa. Bancnotele noi si lucioase sunt considerate mai valoroase decat cele vechi si murdare.

13. Unu din patru americani crede ca sansa lui de imbogatire este sa joace la loto.

14. O nunta obisnuita in America ajunge la 20.000.00$.

15. Mai mult de o treime dintre femei considera ca banii sunt mult mai importanti decat satisfactia sexuala cand vine vorba de o casatorie fericita.

16. Cand vine vorba de amenajarea casei, oamenii sunt dispusi sa cheltuie cel mai mult pentru bucatarie.

17. 2 din 3 oameni isi schimba comportamentul in functie de cat de multi bani au.

18. Ce ai alege: sa faci cumparaturi pana nu mai poti sau sa ai o partida extraordinara de sex? In cazul barbatilor, raspunsul e simplu si prompt: sex. In cazul femeilor insa, sunt mai multe cele care ar prefera sa poata cumpara intr-o zi tot ce isi doresc indiferent de bani decat sa isi petreaca un weekend cu un amant fantastic. De fapt, pe primul loc, in topul fanteziilor femeilor este sa aiba la dispozitie o carte de credit cu care sa poata face cumparaturi din magazinele preferate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu